מאה שנים של טרור אסלאמי / ד"ר רפאל שגיב
במארס 1928 התכנסו שבעה גברים בדירתו של מטיף דתי אלמוני בשם חסן אל־בנא, באיסמאעיליה שבמצרים. הוא כינס אותם כדי להכריז על הקמתה של תנועה אסלאמית חדשה בראשותו. הם נענו לקריאתו, בחרו בו כמנהיגם (אַמִיר), והכתירוהו כאמיר עליהם לכל החיים. כאשר התלבטו חברי הקבוצה בבחירת שם לארגונם אמר אל־בנא: "הניחו לנו מכל העניינים הפורמליים. הרעיון יהיה הבסיס לכל פעילותנו. הרי אנחנו אחים בשירות האסלאם, ולכן אנחנו אחים מוסלמים". ההיסטוריון המצרי ד"ר עבד אל־עַזים רַמַדאן קבע: "זו הייתה ההתחלה של התנועה המסוכנת ביותר בתולדות ההיסטוריה המודרנית של מצרַים". תנועת האחים המוסלמים המצרית היא האבן השואבת של רבות מהתנועות האסלאמיות שפעלו ופועלות גם כיום ברחבי העולם.
הספר מאה שנים של טרור אסלאמי, התנועות האסלאמיות במצרים במאה ה־20 – כשמו כן הוא. מוצגים בו הרקע ההיסטורי והתהליכים החברתיים והפוליטיים שעברו על מצרים בתקופה הנדונה, שהובילו להִלְכֵי הרוח ששררו בקרב קבוצות שונות בציבור המצרי, והכשירו את הדרך להופעתן של קבוצות אסלאמיות קיצוניות. בספר מפורטים הארגונים השונים, האידיאולוגיות שלהם והדמויות שעמדו בראשם, כמו גם דמויות מפתח מצריות נוספות ואירועים חשובים במצרים השסועה והמפולגת. הקורא ימצא בספר כר נרחב ופורה של עובדות ושל תובנות שיועילו לו להבין את נבכי האסלאם הקיצוני. ספר זה מיועד לכל מי שמתעניין בנושא האסלאם הקיצוני במצרים ורוצה להרחיב ידע ודעת.
ד"ר רפאל שגיב בעל תואר דוקטור מטעם אוניברסיטת בר־אילן בהיסטוריה של המזרח התיכון. הוא לימד באקדמיה במשך כ־15 שנה מגוון רחב של נושאים הקשורים למזרח התיכון. תחומי התמחותו מתמקדים במצרים המודרנית, בתנועות אסלאמיות במצרים ובמרחב הערבי, בסכסוך הערבי־ישראלי ובאינטלקטואלים במצרים ובעולם הערבי ויחסם ליהודים, למדינת ישראל ולהסכמי השלום שנחתמו עם ישראל במהלך השנים.